Izvješće o buci na radnom mjestu

Prema Leesmanovom istraživanju samo 30% ljudi je zadovoljno razinom buke u uredu

O Leesmanu

Leesman mjeri učinkovitost poslovnih prostora.

Njihov Leesmanov indeks je rezultat koji se daje radnom mjestu i koji pokazuje koliko dobro to radno mjesto podržava zaposlenike u radu koji oni vrše.

Njihovo istraživanje bilo je izvedeno s više od 108 000 ispitanika, u 49 zemalja, na 893 lokacija.

Najnovije izdanje Leesmanovog časopisa posvećeno je buci na radnom mjestu; jedva 30% od preko 100 000 ispitanika je zadovoljno s razinom buke, ali ovo je najsnažniji možebitni pokazatelj zamijećene slabe produktivnosti.

Akustičar Colin Rawlings potvrđuje ovo opažanje objašnjavajući da gubimo 10-15 minuta koncentriranog rada svaki put kad nas prekine neželjena buka.

Philip Vanhoutte, predsjedatelj Leesmanovog Savjetodavnog odbora, kaže da poslovni lideri “moraju obratiti pažnju. I moramo prihvatiti da ako je riječ o masi ispitanika to nam kaže da nešto nije u redu, to nije u redu ”

Pa nastavlja;

“Statistički, nezadovoljstvo razinom buke najjači je pokazatelj zamijećene slabe produktivnosti. Zato poslovni lideri moraju biti svjesni – buka predstavlja problem. A to Vas košta vrlo skupo.”

Činjenica da postoji puno istraživanja na tom području omogućuje nam da izračunamo koliko bi nas to zapravo moglo stajati.

Naš vlastiti akustički uredski stručnjak, Paige Hodsman, navodi istraživanje o akustici i produktivnosti. Zaključuje da bi dobra akustika značila uštedu od 100 funti po četvornom metru godišnje uz ostale uštede kao što su smanjene odsutnosti povezane s bolestima i opće zadovoljstvo.

Pročitajte cijeli Leesmanov časopis ovdje – koji također sadrži puno detalja rezultata istraživanja i jednu zanimljivu studiju slučaja o Plantronicsovom novom uredu, poznatom pod nazivom Soundscape koji “slavi prisutnost zvuka, ali priznaje destruktivnu prirodu buke”