Kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru

Poboljšajte akustiku i kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru pomoću Ecophona

...of Ecophon 3rd generation glass wool products have French VOC A+. Trend je jasan – postoji veći fokus na unutarnjem okruženju, s rastućim zahtjevima za certifikatima zelene gradnje i proizvodima s manje emisija.

Mnogi čimbenici mogu utjecati na kvalitetu našeg unutarnjeg okruženja, kako slijedi:

• Kvaliteta zraka u prostoriji
  • Akustika
  • Toplinska udobnost
  • Kvaliteta rasvjete

Ecophon živi i diše akustička rješenja, ali jeste li znali da su naši proizvodi također dobri za zdravu kvalitetu unutarnjeg zraka?

96% …Ecophon 3. generacije proizvoda od staklene vune imaju francuski VOC A+ certifikat.

sustainability-leaf-285px-1Ecophon – dobar izbor za zdravo unutarnje okruženje

Proizvodi Ecophona uvijek su imali niske razine emisije, daleko ispod zakonskih ograničenja. I s našom 3. generacijom staklene vune, koja ne sadrži dodatni formaldehid *, postigli smo još nižu razinu emisije. Ecophon ne koristi nikakve čistače niti druge kemikalije za uklanjanje ili vezanje formaldehida u postupku proizvodnje. Korištenje materijala s niskom emisijom bitan je način poboljšanja kvalitete zraka u zatvorenom prostoru.

Podrška održivim zgradama

Ecophonovi proizvodi a niskom emisijom dobro su prilagođeni programima certificiranja zelenih zgrada kao LEED, BREEAM, DGNB i HQE. Nudimo Vam ostvarivanje Vašeg zelenog građevinskog projekta s proizvodima koji zadovoljavaju Kalifornijsku emisijsku regulaciju (CDPH- California emission regulation) i francusku VOC regulaciju A +, A.

Donesite bolju odluku

Proizvodi tvrtke Ecophon ispunjavaju niz poznatih oznaka i propisa. Ideja oznake je olakšati kupcu odabir boljeg proizvoda. Oznake se razlikuju po tome, kojim se kemikalijama postavljaju ograničenja, ili limit za pojedine spojeve i metode ispitivanja.

Francuski VOC A + trenutno je najviša razina certifikacije emisije formaldehida s ograničenjem od 10 μg/m3.

various-labels-490-1

Bolji zrak, bolja budućnost

107895-teacher-and-pupil-235x150-1

Djeca dišu tri puta više zraka od odraslih i osjetljiviji su na zagađivače. Stoga je u školama bitno koristiti materijale koji doprinose dobroj kvaliteti zraka kao i dobroj akustici.

EDUKACIJSKA RJEŠENJA

Bolji zrak, bolji radni dan

97198-sustainability-office-man-235x150-1

Loša kvaliteta zraka u uredu može smanjiti radnu sposobnost i uzrokovati glavobolje. Akustička rješenja Ecophona za urede pomažu poboljšati kvalitetu zraka, kao i akustiku.

UREDSKA RJEŠENJA

Bolji zrak, bolja njega

107881-midwife-235x210-1

I osoblje i pacijenti većinu vremena provode u zatvorenom prostoru. U mnogim slučajevima bolesnici su već u ranjivom stanju, što čini kvalitetu unutarnjeg zraka bitnim čimbenikom za dobru njegu i oporavak.

ZDRAVSTVENA RJEŠENJA

* Formaldehid (CH20) jedna je od najtemeljitije procijenjenih tvari.U 2014. godini formaldehid je reklasificiran u Kategoriju karcinogena 1B, koji prema CLP uredbi pretpostavlja da ima kancerogeni potencijal za ljude.Nova klasifikacija stupila je na snagu u lipnju 2014. kada je objavljena u Službenom listu Europske unije.Međutim, vlasti su predvidjele prijelazno razdoblje do 1. siječnja 2016., čime se dobavljači mogu prilagoditi novoj klasifikaciji.