Održivost

Na dobrom smo putu

Vi nas smatrate odgovornim. Jamčimo Vam potpunu transparentnost glede utjecaja na okoliš naših proizvoda i naših napora na smanjivanje ovog utjecaja, i to na mjestima gdje baš nismo uspjeli postići naše ambiciozne ciljeve. Ecophon je na čelu industrije mnogih djelatnosti, podjednako za vanjski i unutarnji ambijent. Prošli smo dug put prema u potpunosti održivom životnom vijeku.

Aktivno se zalažemo za:

 • Proizvodnju i prodaju održivih proizvoda, kako bismo doprinijeli zdravom radnom okruženju, uz
 • Smanjivanje količine otpada, uporabe energije i emisija CO2.
 • Always selecting components with low environmental impact
 • Uvijek birajući komponente s niskim utjecajem na okoliš, uz povećanje sadržine obnovljivih i recikliranih sadržaja u našim proizvodima

Više od 70% recikliranog stakla i biljnog veziva

Svi Ecophon proizvodi izrađeni su od naše revolucionarne staklene vune 3. generacije koja kombinira preko 70 % recikliranog stakla s obnovljivim biljnim vezivom. Kompletno izuzeće fosilnih sirovina donosi godišnju uštedu koja je jednaka s 24,000 barela sirove nafte.

Smanjivanje opterećenja

Staklena vuna predstavlja najlakši materijal akustičnih ploča na tržištu. To znači da kamioni sagorijevaju manje goriva za prijevoz u odnosu na bilo koje druge vrste ploča. Za koliko je to manje? Ako usporedimo s tradicionalnim vlažnim filcanim pločama, prijevoz staklene vune zahtijeva otprilike 17% manje goriva. U slučaju težih materijala, smanjenje potrošnje goriva i CO2 je još i veće.

Potpuna transparentnost s Ecophon EPD-om

Odabir najodrživijih proizvoda za gradnju često je vrlo teško. U cilju postizanja uspjeha objavili smo sve informacije o životnom ciklusu naših proizvoda u Deklaraciji proizvoda za okoliš (EPD). Da budemo sigurni da smo dali istinitu izjavu u cijelosti, sve naše EPD deklaracije ovjerene su od udruga treće strane. Ispod ćete naći poveznice za sve naše EPD deklaracije, koje su objavljene na međunarodnoj EPD Internet stranici.

Međunarodna EPD udruga pomaže i podržava udruge za komunikaciju učinkovitosti zaštite okoliša njihovih proizvoda.

Odobreno i certificirano

Tijekom proteklih nekoliko godina, naši napori za poboljšanje učinka samih proizvoda u svakoj fazi su nam pomogli da se smanji emisija, u cilju pronalaženja novog ekološkog materijala, kako bismo mogli stvoriti zdravije okruženje interijera i provoditi recikliranje rabljenih ploča. Ti napori su donijeli našim proizvodima neke od najjačih certifikata diljem svijeta.

 • Klasificiranje emisija građevinskih materijala je certifikat u vezi kvalitete zraka u interijeru i emisije tvari koje su opasne po zdravlje. M1 je najviši razred koji dodjeljuje RTS, vodeća finski središnji informativni ured za građevinski sektor.

 • Danska oznaka klime (klima interijera) provjerava tvari u građevinskim materijalima koji su potencijalni alergeni ili nadražujući. Proizvodi s ovim certifikatom su prošli opsežna testiranja kako bi se osiguralo da su sigurni za klimu interijera.

 • Od 2012. godine, sve građevinske proizvode koji se prodaju u Francuskoj su s oznakom koja navodi njihovu razinu emisije hlapivih zagađivača. Svi Ecophon proizvodi postigli su najviše klasifikacije: A + (vrlo niska emisija).

 • Kalifornijski standard uredbe o emisijama, također poznat kao CDPH paragraf 01350 najpopularniji je američki standard za vrednovanje i ograničavanje VOC emisija lakohlapivih tvari iz građevinskog materijala. Svi Ecophon proizvodi ispunjavaju zahtjeve norme.

 • Švedska udruga za astmu i alergiju ocjenjuje proizvode na prisutnost alergena, parfema i nadražujućih tvari. Procjene se provode od strane neovisnog vijeća stručnjaka koji vrednuju svaki proizvod sukladno strogim kriterijima kako bi se osigurala njihova sigurnost.

 • Standardi EU postoje kako bi se olakšala usporedba između proizvoda i sustava. CE označavanje pokriva područja kao na primjer apsorpcija zvuka, sigurnost od požara i emisija. Proizvod s CE certifikatom dokazano udovoljava sigurnosnim, zdravstvenim i ekološkim uvjetima Europske unije.

 • CSTB (Centre scientifique et Technique du Bâtiment- Znanstveno tehnički centar za certifikaciju) vodeća je udruga za izdavanje certifikata koji ocjenjuje sukladnost sa širokim rasponom standarda. CSTB testira naše proizvode.

 • Ecophon je u sukladnosti s EU direktivom 97/69 / EZ, koja diktira zakone, administrativne i regulatorne zahtjeve u pogledu razvrstavanja, pakiranja i označavanja pojedinih tvari.

 • Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) ocjenjuje proizvode na osnovu mogućih kancerogenih svojstva. Oni su klasificirali mineralnu vunu u skupinu 3,a to znači da se ona ne smatra kancerogenom

Certifikacija postupaka

Svi naši proizvodni postupci moraju biti u sukladnosti sa zahtjevima Međunarodne udruge za standardizaciju (ISO) i medicinu rada i Savjetodavne usluge zaštite na radu (OHSAS). ISO analizira utjecaj proizvodnog postupka na okoliš dok OHSAS prati utjecaj procesa na zdravlje i sigurnost ljudi. U nastavku ćete naći certifikate koji su nam dodijeljeno od ove udruge.

Denmark.pdf - ISO14001:2004, OHSAS 18001:2007

Finland.pdf - ISO 14001:2004

Poland.pdf - ISO 14001:2004

Sweden.pdf - ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007